Uw specialist in parketvloeren en traprenovaties
Bel +31 6 48 200 141 of mail info@ronvroomen.nl

Onderhoud houten vloeren

Goed onderhoud van uw houten vloeren vergroot de levensduur met vijftien tot twintig jaar. Twijfelt u of uw vloer een onderhoudsbeurt nodig heeft, neem dan contact op.

Algemeen onderhoud

Probeer uw vloer schoon te houden. Zand en vuil kunnen voor krassen zorgen wanneer er over gelopen wordt. Om beschadigingen van uw vloer zo veel mogelijk te beperken kunt u:

Onderhoud parketvloer en houten vloer

Parketvloeren en (eiken) houten vloeren hebben het juiste onderhoud nodig. Het onderhoud van uw vloer hangt af van de behandeling die uw vloer heeft gekregen. Een met olie behandelde vloer heeft namelijk ander onderhoud nodig dan een parket dat met lak behandeld is. Zie hier de onderhoudstip van Rigostep ROYL oil 2K.

Zorg ervoor dat uw binnenklimaat optimaal is. De vloeren zijn afgestemd op een gemiddelde temperatuur van 20 º Celsius en een luchtvochtigheid van 60-70%. Bij (extreme) afwijkingen hiervan kan de vloer gebreken gaan vertonen.

Onderhoud van gelakte vloeren

Gelakte vloeren zijn zo goed als onderhoudsvrij. Een vloer zonder vuil en af en toe dweilen met een uitgewrongen doek is genoeg. Vloeistoffen geven geen vlekken op een gelakte vloer. Deze kunt u het beste verwijderen met een vochtige doek.

Gelakte vloer behandelen

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van uw gelakte vloer ontstaat er slijtage. U kunt uw vloer behandelen zodat deze er weer als nieuw uit ziet. Ik raad u aan om altijd hetzelfde merk en type onderhoudsproduct te gebruiken.

Onderhoud houten vloeren

Onderhoud van een geïmpregneerde vloer

De houtporiën van een met olie, was of hardwaxolie behandelde vloer zijn min of meer afgesloten. Hierdoor is het hout nauwelijks kwetsbaar voor vloeistoffen. U kunt geknoeide vloeistoffen tijdig verwijderen met een vochtige doek.

Voorkom dat uw vloer te snel slijt door twee keer per jaar met onderhoudsolie te behandelen. Let op: lees voor gebruik aandachtig de gebruiksaanwijzing door en controleer of de houdbaarheidsdatum niet verstreken is. Zo haalt u het meeste resultaat uit het onderhoud.

Onderhoud laminaatvloer

Laminaatvloeren vergen weinig onderhoud en zijn gemakkelijk te reinigen. Gebruik niet te veel water, een goed uitgewrongen dweil is genoeg. Dweil met warm water, zo is er minder kans op strepen. Indien u gebruik maakt van laminaatcleaner, dweil de vloer dan na met water zonder schoonmaakmiddelen.

 

Twijfelt u of uw vloer groot onderhoud nodig heeft? Als specialist in houten vloeren beantwoord ik graag al uw vragen.
Neem contact op